Complex 404
Burmaniastrjitte 22 t/m 32 en 45 t/m 59
Wat gaan we doen?
Uw woning maakt onderdeel uit van het eerste project met in totaal 34 woningen. Op deze pagina leest u welke isolatiemaatregelen nodig zijn om uw woning geschikt te maken voor aardgasvrije verwarming.
Vloerisolatie
Warme voeten zijn een must voor een comfortabel leefklimaat en daarom gaan we de vloer isoleren. De houten vloer in uw woning is in de loop van de jaren aangetast door het vocht wat optrekt uit de grond. Dit leidt tot schimmel en zwam op het hout, waardoor de vloer verzakt. Om dit probleem op te lossen, wordt ‘Nooit meer zwam’ ingeschakeld. Zij inspecteren de vloer vanuit de kruipruimte; vervangen draagbalken waar nodig; behandelen het hout tegen de gevolgen van het vocht en tot slot isoleren zij uw vloer. Nooit meer zwam hoeft niet in uw woning te komen; ze maken van buitenaf een gat in de kruipruimte en komen zo onder uw vloer. Wel dient u uit de woning te zijn wanneer de kruipruimte wordt behandeld tegen zwam.
Spouwmuurisolatie
Enkele jaren geleden zijn de spouwen van uw woning geïsoleerd. Om zeker te weten dat de spouwen zo goed zijn geïsoleerd zoals op papier staat komt ‘Nivo’ de spouwen controleren en waar nodig vullen zij isolatiemateriaal bij.
Dakisolatie
Veel warmte gaat verloren via het dak, immers: warme lucht stijgt op. Om het huis geschikt te maken voor het verwarmen zonder gas, verbeteren we dit met katoenisolatie. Dit gaan we doen door eerst de huidige isolatie te verwijderen, vervolgens wordt de ruimte tussen de balken opgevuld met katoenisolatie en tot slot wordt het dichtgemaakt met een afgewerkte plaat. Als de timmermannen klaar zijn, kunt u gelijk de zolder weer inrichten.
Ventilatie
Isoleren is ventileren! De lucht in uw woning moet natuurlijk wel gezond blijven! In een goed geïsoleerde woning gaat dat niet vanzelf en daarom gaan wij de lucht een handje helpen. Dit gaan we doen door het plaatsen van mechanische ventilatie en zelfregulerende roosters. De me-chanische ventilatie zuigt de vervuilde lucht af in de woning en via de zelfregulerende roosters komt er frisse lucht binnen. Belangrijk bij mechanische ventilatie is de toevoer van lucht. De lucht wordt aangevoerd door de ventilatieroosters. De roosters die nu in de kozijnen zitten worden vervangen voor zelfregulerende roosters. Dit zijn roosters die reageren op de wind: bij veel wind gaan ze wat meer dicht en bij weinig wind gaan ze wat meer open. Handig, zo heeft u ook niet teveel last van tocht! Na afloop wordt het kozijn weer zo net zo netjes achtergelaten als dat wij het aantroffen.
Voordeur
Uw voordeur wordt vervangen voor een deur met een betere isolatiewaarde, uw huidige voordeur krijgt een tweede leven in een andere woning van Thús Wonen.
Radiatoren instellen
Naast dat we uw woning beter isoleren, gaan we ook de verwarming verbeteren. Dit wordt gedaan door te controleren of in alle radiatoren de juiste hoeveelheid water aanwezig is. Dit zorgt ervoor dat het warme water op een goede manier over de radiatoren wordt verdeeld. Ook worden in alle vertrekken, behalve de woonkamer, thermostatische radiatorknoppen gemonteerd, zodat u in alle vertrekken apart de temperatuur kunt instellen.
Koken op inductie
Vanuit de Proeftuin Aardgasvrij Eanjum zijn er verschillende subsidies beschikbaar. Huurders van Thús Wonen kunnen een subsidie krijgen voor het aanschaffen van een inductiekookplaat. In het voorjaar wordt er samen met de Proeftuin Aardgasvrij Eanjum en Bert Terpstra (witgoedhan-delaar in Eanjum) een inloopmiddag georganiseerd in MFA de Dobbe. Hier kunt u zien welke induc-tiekookplaat het beste bij u past. Ook krijgt u informatie over hoe u voor de subsidie in aanmerking kunt komen. Tijdens dit project wordt uw meterkast en keuken geschikt gemaakt voor elektrisch koken.